At first page Next page

keszthely (1)
keszthely (10)
keszthely (11)
keszthely (12)
keszthely (13)
keszthely (14)
keszthely (15)
keszthely (16)
keszthely (17)
keszthely (18)
keszthely (19)
keszthely (2)
keszthely (20)
keszthely (21)
keszthely (22)
keszthely (23)
keszthely (24)
keszthely (25)
keszthely (26)
keszthely (27)
keszthely (28)
keszthely (29)
keszthely (3)
keszthely (30)

Idegen nyelvi tábor (angol, német, francia)

2009. július 1-6.

Keszthely

Iskolánk 8 éve szervez nyelvi tábort, délelőtti koncentrált nyelvtanulással, délutáni értelmes foglalkozásokkal, mindig máshol, de kötelezően víz mellett. A 30 diákra tervezett táborok igen sikeresek, a nyelvi órák teljesen ingyenesek, és tudásszintekhez alkalmazkodnak, így az alapszinttől egészen a nyelvvizsgára készülőkig is lendületet kapnak adott tudásukhoz.

Voltak "rendhagyó magánórák" is, Anikó nénivel a vízben, fürdéskor, nagy sikerrel, Sass tanárnővel napozás közben, sosem hagyták békén, főleg a fiúkra jött akkor rá a tudásszomj, és Felméry tanárnő a Hableányon válaszolt lelkesen a francia szleng iránt érdeklődőknek.
Szabadidőnkben sem szóródtunk szét, idén Keszthelyet ismertük meg, nagy kaland volt a Dottóval kerekeken végigvonatozni a várost, a Balatonon az ősöreg Hableányon hajókázni, ahol még tejszínhabos kakaót is kaptunk!

Tanáraink összeszokott, vidám csapat, akik mindent bevetettek, hogy a szórakozásunk és épülésünk értelmes és vidám legyen, Sass Klára angol tanárnő a meditáció rejtélyes világát mutatta meg nekünk, Gábor Anikó poroszos focizási tehetségét is megvillantotta, Felméry Klára tanárnő pedig franciás lazasággal megoldotta az éjszakai fürdőzésre titokban készülők büntetését egy másnapi közös éjszakai fürdőzéssel. Igaz, hogy időnként ránk hozta a frászt, például amikor nagyon hangoskodtunk a holdfényes fürdéskor, bekiabált, hogy már Siófokról elindult a vízirendőrség felénk, iszkoltunk is ki a vízből.

Tanultunk eredeti svábtáncot, eleinte páran lézengtek, majd mindenki beszállt. Csodás élmény volt, mint a tábortűz is, bár a közös dalolás Sass tanárnő szólójával végződött. És a csoki jutalomosztás sem maradt el, szinte mindenki jó volt valamiben.
Citromdíj nem volt sajnos, pedig a vízipipa elkobzása után zseniális kreativitással elkészült egy házi tákolmány, készítője nevét még fogjuk hallani:).
Az utolsó napi sportversenyek (pingpong, foci, röplabda, csocsó, stb.) ellensúlyozták a fejünket terhelő nyelvi képzést.

Borsodi Nagy Betti