9.esekavatoja
csibeavatas
csibeavatas2
deakkoszoruzas
diakigazgato
hangulat
IMG_0247
IMG_0269
k
kangoo
nickarpad
nickeseszter
rapp
show1
show2
varakozas

Deák napok

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium névadója tiszteletére minden évben megrendezi hagyományőrző iskolai programját a Deák napokat, amire idén október 27. és 29. között került sor. A háromnapos program számtalan érdekességet kínált az iskola több mint 400 tanulója számára.
A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója keretében Deák mellszobrának megkoszorúzása után az iskola tantestülete emlékplakettel jutalmazta a legkiválóbb diákokat, majd megnyílt a vizuális oktatás módszertani anyagából készült kiállítás, és beiktatták a diákigazgatót is, aki a következő nap eseményeinek fő irányítója lett.

Gimnáziumunk minden évben, 4 kategóriában emlékplakettet adományoz legkiválóbb diákjai számára.
Deák-diák emlékplakettben részesültek a következő tanulók:

Kiemelkedő közéleti tevékenységéért Kerekes Ádám 12.a osztályos tanuló
Kiváló tanulmányi eredményéért Császár Teri 11.c osztályos tanuló.
Figyelemre méltó művészeti tevékenységéért Prekopa Dónát 11.a osztályos tanuló.
Kiemelkedő sporttevékenységéért Váry Lili 10.b osztályos tanuló.

Október 28-án további színes programok várták az iskola diákjait. Rögtönzött rapp-koncert és Nick Árpádnak, a világ és Magyarország egyik legerősebb emberének erőművészeti show-ja után mókás feladatok megoldása során a végzős osztályok az iskola tanulóinak sorába avatták az iskola 9. osztályos tanulóit.

A háromnapos rendezvénysorozat záró akkordjaként sor került a „Nem középiskolás fokon” címet viselő programra, melyben hagyományosan volt tanítványok (ma már egy-egy szakterület elismert kutatói, szakemberei) és tanárok előadásaira került sor. A diákok érdeklődésüknek megfelelően megismerkedhettek pályaválasztással, szociális problémák megoldásával, kultúrák különbözőségével, fizikai érdekességekkel kapcsolatos információkkal, de hastánc és Kangoo órán is kipróbálhatták erőnlétüket.
Az őszi tanulmányi szünet előtti három nap sokszínűsége és mozgalmassága után minden diák élvezheti a megérdemelt pihenést.