filmes (1)
filmes (10)
filmes (11)
filmes (2)
filmes (3)
filmes (4)
filmes (5)
filmes (6)
filmes (7)
filmes (8)
filmes (9)
filmes

EMLÉKEZÉS ÉS FELEJTÉS

filmes – médiás napok

December 2-án és 3-án átváltoztattuk a Deákot: retrozenék, óriásmemória, kvíz, a régi korok sztárjait és ikonjait megjelenítő diákok vártak az érdeklődőkre az aulában. Minie egér osztogatta a teát, Audrey Hepburn a pogit, Charlie Chaplinnel lehetett nonverbális activityt játszani. A rendezvény témáját – emlékezés és felejtés – sokrétűen megközelítő iskolaújság különszám jelent meg a kilencedikes média tagozatos diákok jóvoltából.
Csütörtökön időkapszulát helyeztünk el az iskola udvarán, melybe üzeneteket, képeket küldünk az utókornak és magunknak.
Délután a Kós Károly Általános Iskola legtalpraesettebb ötödikesei segítettek „Az okosabb vagy, mint egy ötödikes?” vetélkedőműsort a helyi körülményekre adaptálni. Végzős diákjaink remekül megállták helyüket a szerzvező-műsorvezető-zsűri szerepben, az alsóbb évesek pedig keményen, de sportszerűen küzdöttek egymás és a tanárcsapat ellen.
A péntek délután diavetítéssel indult, Frakk és magyar népmesék free style-ban. Komolyabb hangvételű volt a következő program: Markos Kata rádiógyakornok – egykori deákos - mesélte el devecseri élményeit, szomorú tapasztalatait a vörösiszap sújtotta térségről.
A rendezvény egy rendhagyó filmklubbal zárult, miközben az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmet néztük, játékos formában ellenőriztük, hogyan is állunk vizuális memória képességeinkkel. Jóízű, elemző beszélgetéssel zártuk az estét.
A programokat tervező-szervező-lebonyolító médiás diákok teljes erőbedobással dolgoztak, hogy kiszakadhassunk a hétköznapokból  - és nem hiába. Köszönet érte.

Weszely Kinga
programfelelős