csibeavato (1)
csibeavato (2)
csibeavato (3)
csibeavato
nyito (1)
nyito (2)
nyito (3)
nyito
rendorsegi (1)
rendorsegi (2)
rendorsegi (3)
rendorsegi (4)
rendorsegi (5)
rendorsegi (6)
rendorsegi (7)
rendorsegi (8)
rendorsegi

 

Deák napok

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium névadója tiszteletére minden évben megrendezi hagyományőrző iskolai programját a Deák napokat, amire idén október 24. és 28. között került sor. Az ötnapos program számtalan érdekességet kínált az iskola több mint 400 tanulója számára.
A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója keretében Deák mellszobrának megkoszorúzása után az iskola tantestülete emlékplakettel jutalmazta a legkiválóbb diákokat, majd megnyílt a vizuális oktatás módszertani anyagából készült kiállítás, és beiktatták a diákigazgatót is, aki a következő nap eseményeinek fő irányítója lett.

Gimnáziumunk minden évben, 4 kategóriában emlékplakettet adományoz legkiválóbb diákjai számára.
Deák-diák emlékplakettben részesültek a következő tanulók:

Kiemelkedő közéleti tevékenységéért Beláz Annamária 13.b osztályos tanuló
Kiváló tanulmányi eredményéért Bédi Ramóna 12.c osztályos tanuló.
Figyelemre méltó művészeti tevékenységéért Nagyistók Máté 12.a osztályos tanuló.
Kiemelkedő sporttevékenységéért díj idén nem került kiosztásra.

Október 25-én reggel "Fizika kísérletek" előadást tartottunk a kerület 8. osztályos tanulói számára, később Tolerancia-fejlesztés program valósult meg.

Október 26-án további színes programok várták az iskola diákjait. Az April Project show-ja után mókás feladatok megoldása során a végzős osztályok az iskola tanulóinak sorába avatták az iskola 9. osztályos tanulóit.

A négynapos rendezvénysorozat záró akkordjaként a már hagyományos „Nem középiskolás fokon” címet viselő program helyett sor került egy újabb rendezvényre amelynek Rendőrségi-nap elnevezést adtuk. Kutyás rendőr-bemutató, ujjlenyomat készítés, "csíkos autó"-ba való beülés, polgárvédelmi tájékoztató, bevetési ruha felpróbálása, tűzoltósági bemutatkozás tarkították a programot.
A diákok október 28-án iskolai kiránduláson vettek részt a Börzsönyben.
Az őszi tanulmányi szünet előtti ötnap sokszínűsége és mozgalmassága után minden diák élvezheti a megérdemelt pihenést.