082
deakhet 009
deakhet 026
deakhet 029
deakhet 059
deakhet 084
deakhet 142
deakhet 156
deakhet 161
deakhet 164
deakhet 173

 

Deák napok

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium névadója tiszteletére minden évben megrendezi hagyományőrző iskolai programját a Deák napokat, amire idén október 19. és 27. között került sor. A négynapos program számtalan érdekességet kínált az iskola több mint 400 tanulója számára.
A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója keretében Deák mellszobrának megkoszorúzása után az iskola tantestülete emlékplakettel jutalmazta a legkiválóbb diákokat, majd beiktatták a diákigazgatót is, aki a következő nap eseményeinek fő irányítója lett.

Gimnáziumunk minden évben, 4 kategóriában emlékplakettet adományoz legkiválóbb diákjai számára.
Deák-diák emlékplakettben részesültek a következő tanulók:

Kiemelkedő közéleti tevékenységéért Kondrát Katalin, Törzsök Márk 12.A osztályos tanulók.
Kiváló tanulmányi eredményéért Balogh Csenge, Györkő Dániel 13.B osztályos tanulók.
Figyelemre méltó művészeti tevékenységéért Túri Blanka 13.B osztályos tanuló.
Kiemelkedő tudományos tevékenységéért: Páli Dániel 13.B osztályos tanuló.
Kiemelkedő sporttevékenységéért díj idén nem került kiosztásra.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Országos Gyermekvédő Liga és az Eszter Alapítvány közreműködésével került sor játékos vetélkedővel egybekötött, a biztonságos internethasználathoz kapcsolódó felvilágosító és szemléletformáló előadásokra, illetve beszélgetésekre. A tanulók kiselőadásokkal, keresztrejtvényekkel, képregényekkel, saját készítésű, figyelemfelkeltő kisfilmekkel, szófelhőkkel, montázsokkal, QR-kódos játékkal, képversekkel, szavazógépes szókeresővel és az iskola témakörhöz kapcsolódó díszletezésével készültek előzetesen erre a napra. A meghívott előadók interaktív előadásokat tartottak, emellett a diákok projektoros kivetítőkön társaik versenymunkáit is megnézték. A nap során chatfal is üzemelt és szerencse süti is volt. A biztonságos internetnap zárásaként a legjobban szereplő diákok és a legszínvonalasabb pályamunkák készítői díjazásban részesültek.

Az immáron több mint 30 éves múltra visszatekintő Nem középiskolás fokon című előadássorozat is megszervezésre került. A gimnázium volt diákjai, tanárai illetve meghívott előadók színes témájú előadásaikkal gazdagították a tanulók ismereteit. Az esélyegyenlőség jegyében és az önkéntesség éve szellemében a jelnyelvről és az önkéntes munkáról szóló előadások hangzottak el, illetve a kutyák magyar fejlesztésű, speciális tükörmódszerrel történő tanítását mutatták be szakemberek. A történelmi és a gazdasági ismeretek bővítéséhez járultak hozzá az államalapítás eszmeiségéről, az Esztergom oroszlánjairól és a pénz történetéről szóló információk. A természettudományos tudást bővítették az Einstein életéről, a Dél-Amerika földrajzáról, a Chile csillagairól és a fúvószene és a fizika kapcsolatáról szóló szaktudományos előadások. Emellett Puskás Peti és a Deák viszonyáról is sokat megtudhattak a diákok. A mindennapos testmozgás népszerűsítése érdekében pedig a hastánc és a zumba fitnesz kipróbálására is volt lehetőségük.