IMG_0679
IMG_0680
IMG_0681
IMG_0682

 

„Nagyító alatt” – Filmes napok 2012. december 13-14.

A szokásokhoz híven idén is helyet kaptak a Deák Gimiben a Filmes napok. „Nagyító alatt” – hirdették a gyerekek által készített plakátok. Az aulába érkezőket igazi detektív-miliő fogadta: óriásnagyító, helyszínrajz, nyomozó kabátostul, kalapostul, a mennyezetről pedig zseblámpák, játékpisztolyok függtek alá. A hideg ellen a teaház kínált menedéket, a szünetekben pedig jól ismert bűnügyi sorozatok zenei betétei szolgáltatták a hangulatot.
Az első napon egy sokakat megmozgató vetélkedő keretében nyomoztak a csapatok a titokzatos iskolai bűneset után. Az állomásokon a 10. évfolyamos médiás gyerekektől kaptak feladatot a résztvevők.
Csütörtök délután rendhagyó filmklub keretében A nyomozó című magyar filmmel találkoztak a diákok, pénteken pedig egy filmes-nyomozós játékot követően Muchichka László kommunikációs szakember, újságíró, egykori deákos médiás a bűnügyi filmek történetének kezdeteibe avatta be a hallgatókat.
A program sikerét jól jelzi, hogy egyes játékok túlnőttek a két napon: közkívánatra még az elkövetkezendő napok szüneteiben is zajlottak a visszavágók.

A filmes napokról készült videók:

http://www.youtube.com/watch?v=yi0C_umuhsg&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=y1Z8ZlRVgIk&feature=youtu.be

Weszely Kinga
médiatanár
programfelelős