DSC00024
DSC00036
DSC00067

 

LEGO robottal a jövő tanévbe

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium tanulóit nagy öröm érte a minap: végre megérkezett az iskolába az első, pályázaton nyert, programozható LEGO robotjuk.
Az Útravaló Ösztöndíjprogram – Út a Tudományhoz alprogram keretében benyújtott pályázatuk az űrkutatást választotta témájául. Ez az a szakterület, ami hamar megérinti a fiatalokat, sok érdekes új ismeretet meríthet belőle akár a műkedvelő érdeklődő is. Nem volt nehéz ezért egy öt fős kutatócsoportot létrehozni főképp 11-12-es diákokból, akik szívesen áldoztak heti néhány óra szabadidőt kísérletezésre-kutatásra. A csapat tagjai Borgátai Patrik, Bognár Alexandra, Bagoly Zsuzsanna, Konecsni Regina és Varga Kristóf rengeteg tudományos előadáson és programon vettek részt, ahol a témával kapcsolatos új információkhoz juthattak.
A tanulók mindegyike egyetemre vagy főiskolára készül; számukra a pályázat jó előgyakorlat későbbi tanulmányikhoz. Nem csak programozási ismereteket szereznek, hanem kísérleteznek és ezek mérési eredményeinek számítógépes megjelenítését és miértékelését is megismerik.
A következő tanévben szeretnénk folyatni ezt a programot – nyilatkozta Kristóf a csoport egyik tagja – sőt már újabb ötleteink és új pályázati céljaink is felmerültek.
Egy biztos: az elkezdődött folyamat minden Deákos tanuló érdekét szolgálja és az iskola természettudományos oktatási lehetőségei is bővülnek. A következő tanévben, reméljük, fiatalabb diákokkal bővül csapatunk, így tanulóink közül egyre többen ismerkedhetnek meg a kutatás, ismeretszerzés örömeivel.

ZJ

logo