adomany (1)
adomany (2)
adomany (3)
adomany (4)

 

„De a szeretet ajándéka megmarad..."

„Cipősdoboznyi szeretet!”
Adománygyűjtés a Kispesti Deák-ban.

Az adventi időszak az ajándékok vásárlásának az ideje, de nem feledkezhetünk el az adományozásról sem, az elesettekkel, a rászorultakkal, a nehéz helyzetbe kerülőkkel való sorsközösség vállalásáról sem.
Ezt a segítő lelkületet, a cselekvő együttérzést, a szolidaritás kinyilvánítását próbáltuk a diákjaink szívébe elültetni és készséggé fejleszteni.

Már évek óta hagyomány, hogy az Oltalom Alapítvány Anyaotthonába gyűjtünk adományokat: ruhaneműket, háztartási eszközöket és bármit, ami egy emberi élettérhez szükséges. Külön készülünk a gyerekek részére játékokkal, könyvekkel, édességgel is, amit egy cipős dobozba téve szépen becsomagolunk.
Az idén is felhívtuk a diákok figyelmét az adománygyűjtésre, latba vetve minden kommunikációs csatornát. A nagyobb aktivitás érdekében versenyt hirdettünk meg, szerény és eszmei jutalomért… (hiszen minden gyerek szeret kapni!!)  Nagy örömünkre az idén lényegesen több diák hozott szépen becsomagolt ajándékokat. Úgy tűnik, megértették a segítés lényegét, mert összesen 99 db. cipős-doboznyi ajándék, 45 db. ajándékcsomag és sok-sok plüss játék gyűlt össze! A sok ajándék láttán arra a megállapításra jutottunk, hogy ebből a sok csomagból egy másik intézménybe is jutna! Ezért az alapítvány szociális Óvodájába is vittünk ajándékot, mégpedig a részükre készített 45 kis csomagot, - amibe az egyik szülő jóvoltából mesekönyv, csoki, italpor, ajándék, szaloncukor került. Nagyon megható volt az a fogadtatás, ahogyan az Anyaotthon lakói fogadtak bennünket. Mi sem maradtunk vendéglátás nélkül, mert hidegtállal és süteménnyel kedveskedtek nekünk. Az Óvodában sajnos nem találkozhattunk a gyerekekkel, mert éppen egy másik adományozás keretében bábszínházban voltak. De megbeszéltük a vezetővel, hogy januárban visszamegyünk hozzájuk, plüss játékok kíséretében.
Mint eddig minden évben, most is megtapasztaltuk, hogy jót tenni nagyon jó, és igazi Karácsonyunk csak így lehet teljes! Köszönjük ezt a lehetőséget!

Köszönjük a diákjainknak és szüleiknek, a pedagógusoknak, a munkatársaknak, az iskola vezetésének!

Budapest, 2015.12.18.

                                                                                                       
Oláh Ilona