deakhet (1)
deakhet (2)
deakhet (3)
deakhet (4)
deakhet (5)
deakhet (6)
deakhet (7)
deakhet (8)
deakhet (9)
deakhet (10)
deakhet (11)
deakhet (12)

 

Deák napok

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium névadója tiszteletére minden évben megrendezi hagyományőrző iskolai programját a Deák napokat, amire idén október 19. és 22. között került sor. A négynapos program számtalan érdekességet kínált az iskola több mint 400 tanulója számára.
A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója Deák mellszobrának koszorúzásával indult.

További programok:

  • Közrendvédelmi nap 2015. október 19.

    A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium pedagógiai programjában kiemelt hangsúlyt kap a testi-lelki egészség megóvása, a kettő harmóniájának kialakítása. Prevenciós jelleggel minden évben tartunk - többek között - egy kifejezett mentálhigiéniás napot, a „Mondj Nemet” többlépcsős programot, szexuális felvilágosító előadásokat, különböző prevenciós foglalkozásokat. Ebben az évben, immár hagyományként - a Deák-hét keretében - 2015. október 19-én, a közrendvédelemre, a közbiztonságra, az áldozattá válás elkerülésére hívtuk fel a diákok figyelmét.

Közrendvédelmi Napot főképpen a kerületi Rendőrkapitánysággal szerveztük - kikkel már évek óta szorosan együttműködünk a prevenció érdekében - de a BRFK, az ORFK, a ker.-i Katasztrófavédelem, a Polgárőrség és a XIX. ker-i Bíróság közreműködésével.
A nap célja volt, hogy a diákok közelebb kerüljenek a Rendőrség – és a többi Szerv - Intézményéhez, és részletes információt kapjanak arról, hogy milyen veszély leselkedhet rájuk, és adott esetben hová, kihez fordulhatnak, mit tehetnek. Probléma esetén ne féljenek odamenni a rendőrhöz, és segítséget kérni.

A nap egyik részében diákok megismerhették a különféle Rendőrségi technikákat, eszközöket, megnézhették a gépjárműveket. Nagy sikert aratott a rabszállító kocsi, a rendőrségi motor, és a tűzoltó-autó. A diákok kipróbálhatták az ujjlenyomat vételt, „részeg szemüveg”-et, felvették a rabruhát és bevetési ruhát.
A nap másik részében pedig előadást hallhattak többek között a biztonságos internetezés, a bűncselekmények büntetési tételeiről, a fiatalkorúak börtönvilágáról, az áldozattá válás elkerüléséről, a döntés, a kockázat és a felelősség vállalásáról.
A napunk végére járva kicsit szemerkélni kezdett az eső, de a ’kutyák bevetésen’ című  bemutatót senki nem akarta kihagyni, így ezzel az élvezetes programmal zártuk a napunkat.

Bízunk benne, hogy nem volt hiábavaló ez a prevenciós nap sem, és a jövőben eléri majd a célját, hiszen ezzel nem csak maga a diák válik EGÉSZ-ségessé, hanem hasznosul belőle a pedagógus közösség és az egész társadalom is! Nem mindegy, hogy milyen – a jövő társadalmát irányító - felnőttekké válnak majd a most még sok-sok nehézséggel és problémával küzdő  fiatalok.

Oláh Ilona
A program szervezője

https://www.facebook.com/DeakMedia/photos/pcb.927706760639937/927703867306893/?type=3&theater

  • Deák Tortája 2015

A Deák-hét keretében az idén is megrendeztük a Deák tortája versenyt. Rendkívül ötletes és ízletes alkotások születtek. 21 torta közül választotta ki a szakértő zsűri előre megadott szempontsor alapján a fődíjas tortát. 6 torta készítője részesült különdíjban. Az egyedi emlékplakett és oklevél mellett a díjazottak ajándékutalványt kaptak a Zila kávéház jutalmaként.
Gratulálunk a díjazottaknak és valamennyi résztvevőnek.

Fődíj

’Deák mignonok’                            9.b                 Fejérvári Dóra

Különdíjak

’Jogász torta’  11.a   Surmann Melinda
’Magyar-Osztrák Tortarchia’                10.b  

Bartók Tímea
Doszpoth Dominika
Puchell Viktória

’Kinder Bueno’ 11.b    Scher Zsófia
’Magyaros Mascarpone’ 13.d Laczkó Enikő
Pásztor Sarolta
’Édes börtön’ 10.a   Anderla Barbara
Raft Viktória
Paksi Bettina
Vass Kitti
’Diós álomvilág’   9.NYB   Márta Zsanett

https://www.facebook.com/DeakMedia/photos/pcb.929387013805245/929386777138602/?type=3&theater

https://www.facebook.com/DeakMedia/photos/pcb.929909910419622/929908490419764/?type=3&theater

  • Ünnepi megemlékezés 2015. október 22.

További képek a Deák-médián láthatók