3d
image1
image3
image4
image5
image6

3D tech már a Deákban is

    A hightech menthetetlenül betört iskolánkba!...Tavaly egy LEGO EV3 robot került hozzánk,most pedig a 3D nyomtatás!...
Ebben a tanévben ismét pályáztunk modern technikai eszközök beszerzésére, így az EMET „Út a Tudományhoz” program keretében sikerült ehhez pénzügyi támogatást nyernünk. Egy nagy értékű Craftbot Plus 3D nyomtatót vásároltunk, amelyet a pályázatban részt vevő tanulók kezelnek és működtetnek.

A projekt keretében, annak részeként, indulnunk kellett más, hasonló témájú versenyen vagy pályázaton is. És- láss csodát!- a másik pályázaton is nyertünk, mégpedig egy újabb 3D nyomtatót!
Így aztán egyetlen tanév alatt iskolánk gazdagabb lett két darab 3D nyomtatóval, amelyek közül ez utóbbit ezúton is hálásan köszönünk a felajánló cégeknek: a FREE3DEE, a CRAFTUNIQUE, és a LEOPOLY csapatának.

Terveink szerint a következő tanévtől a 3D nyomtatás beköltözik tanulóink életébe, kezdve azzal, hogy a csibetábor lakói már az induláskor iskolai kitűzőt kapnak. Az idősebbeknek sem kell aggódniuk, mert sokféle új kísérleti eszköz, szemléltető tárgy gazdagítja majd tanóráikat-még az is lehet, hogy gyakorlati felelésre kerül sor 3D nyomtatásból!
Szeretnénk, ha minél több diákunk (és tanárunk) ismerkedne meg ezzel a valóban 21. századi technológiával, ezért ősszel várunk minden érdeklődőt a (FIZIKA) 3D laborban!

Képek az alkotásokból