ajandekozas (1)
ajandekozas (2)
ajandekozas (3)
ajandekozas (4)
ajandekozas (5)

„HOZZ EGY CSOKIT, CUKROT A MIKULÁS-CSOMAGODBÓL!”
Csoki és cipős-doboz ajándékgyűjtés a Kispesti Deák Gimiben.

A Karácsony előtti időszak az ajándék vásárlásán túl, az adományozásról az elesettekkel, a rászorultakkal, a nehéz helyzetbe kerülőkkel való sorsközösséget vállalás kiemelt ideje is.
Ezt a segítő lelkületet próbáltuk a diákjaink szívébe elültetni és készséggé fejleszteni, ebben az évben is, immáron 2 irányból is.

Már sok évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba az Oltalom Alapítványon keresztül az Anyaotthonukkal, ahol folyamatosan 8-9 rászorult család él. (édesanyák gyerekekkel.)
Az idén is felhívtuk a diákok figyelmét az adomány-gyűjtésre. Nagy örömünkre az idén is több diák hozott szépen becsomagolt ajándékokat. Úgy tűnik, megértették a segítés lényegét….
Az idei év különlegessége az volt, hogy Mikulás nap környékén szintén egy felhívást tettünk közzé, az iskola több információs-kommunikációs csatornáján is!

„HOZZ EGY CSOKIT, CUKROT A MIKULÁS-CSOMAGODBÓL!”

Ez volt a hívómondata a dec. 5-én kitett plakátnak….

Nem kérdéses, hogy a gimnazista fiatal ugyanúgy megörül egy mikulás csomagnak, mint a kisebbek. Azt próbáltuk elültetni bennük, hogy ha a sok édesség közül legalább egyet felajánlanak a rászoruló gyerekeknek, akkor azzal a saját maguknak is örömet okoznak! Hiszen nekik sok édesség gyűlt össze, de a nehézségben élőknek még ilyenkor sem nagyon jut több a hétköznapi ellátmánynál. S hogy mennyire beigazolódtak a feltevések, a számok bizonyítják: Kb. 5-600 db. csoki gyűlt össze egy hatalmas nagy – átlátszó és a gyűjtésre inspiráló - dobozban!

December 18-án délután az Anyaotthonba vittük ki a ruhaadományokat és a sok-sok cipős-doboznyi ajándékokat az Igazgatóhelyettes Úrral és 2 diák kíséretében.
December 19-én pedig a József Attila Gyermekotthonba vittük ki a nagydoboz édességet és oda is vittünk játékokkal, könyvekkel megrakott cipős-doboz ajándékokat…
A fogadó intézmények meghatottsága bennünket is elérzékenyített és valóban megtapasztaltuk, hogy jót tenni nagyon jó!

Köszönjük a diákjainknak, a pedagógusoknak, a munkatársaknak akár az édességeket, akár a cipős-doboz ajándékokat, akár a ruhaadományokat! Jövőre a sikerre való tekintettel megismételjük…J

 

Oláh Ilona