03katasztrofavedelem1804
24katasztrofavedelem1804
25katasztrofavedelem1804
IMG_8267

 

„A tudás életet menthet!”
A Kispesti Deák gimnázium csapata győzött a katasztrófavédelmi versenyen!

 

Immáron, több éve hagyomány, hogy a Kispesti Deák F. Gimnázium is képviselteti magát a Dél-Pesti katasztrófavédelmi versenyen.
Ebben az évben április 11-én került sor az önkormányzati támogatással megrendezett kerületi versenyre, melyre 7 általános iskolai felső tagozatos és 7 középiskolás csapat jelentkezett.  A helyszín ismét a Katona József utcai önkormányzati sporttelep (KAC-pálya) volt.
A verseny alapot teremtett az önmentési készség kialakításához, a biztonság komplex értelmezéséhez, no és legfőképpen veszélyhelyzet esetén konkrét segítői készség kialakításához is. Tehát helytálló az országos verseny jelmondata: „A tudás életet menthet!”
A feladatok között nagyon érdekes, izgalmas és elég nehéz kérdések szerepeltek, amelyeket elméletben, gyakorlatban, és játékos formában dolgoztak fel és komoly felkészülést igényeltek.
Ilyenek feladatok voltak többek között a katasztrófavédelmet, a polgári védelmet, a tűzvédelmet, iparbiztonságot, és elsősegély területét érintő kérdések, valamint ügyességi feladatok.
Mivel a diákok tavaly már részt vettek a versenyen – és bronzérmet is szereztek! – a tapasztalatuk, rálátásuk volt a verseny tartalmára vonatkozóan. Az előzmények és az előzetes készületük meg is hozta a gyümölcsét, mert idén a I. helyezést érték el!! J

A csapattagok a 9.b osztályból voltak:
Barnai Szinia
Csüllög Benedek
Sarang Ádám
Shadab Saeidy

Gratulálunk a győzteseknek és további sok sikert kívánunk a Fővárosi döntőhöz!
További információk, képek: https://www.facebook.com/DeakMedia/.

 

Oláh Ilona