_MG_9253
_MG_9262
DSC00512
DSC00536
DSC00548
DSC00558
DSC00582
DSC00594
DSC00597
jún14-8
jún14-11
jún14-12

 

Lego-robotok a Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban

Érdekes prezentációval zárult a robotika szakkörösök munkája a  Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban. A tanulók előbb a kezdő osztályok diákjainak, majd a tanári karnak mutatták be Lego-robotokra tervezett kísérleteiket.

Az  Útravaló Ösztöndíjprogram  - Út a tudományhoz alprogram keretében benyújtott pályázatukkal nyert Lego-robotjaik, Berta és Frigyes, a szintén pályázaton nyert veterán Janival együtt, vígan "pöfögve" keresték a kiutat a labirintusból, játszottak fogócskát, és keresték a színes foltokat a felderítő feladatban.
Mindezt persze a csapattagok: Csiszár Enikő, Hesz Alexia, Pintér Andrea, Pintér Eszter és Poós Kornél által írt programok vezérlésével.
„Munkánkat a jövő tanévben is szeretnénk folytatni. Reméljük, új tagok is csatlakoznak csoportunkhoz” mondta Andrea az előadás végén. „Már van néhány ötletünk megvalósított programjaink továbbfejlesztésére és újabb kísérleteket is tervezünk” egészítette ki Kornél.

Gratulálunk nekik, és további jelentkezőket várunk a robotika szakkörbe!

Péterffy Erzsébet

A képek Tácsik Tamás, a video Badari Márk 9a-s diákok munkái.

3D tech már a Deákban is

    A hightech menthetetlenül betört iskolánkba!...Tavaly egy LEGO EV3 robot került hozzánk,most pedig a 3D nyomtatás!...
Ebben a tanévben ismét pályáztunk modern technikai eszközök beszerzésére, így az EMET „Út a Tudományhoz” program keretében sikerült ehhez pénzügyi támogatást nyernünk. Egy nagy értékű Craftbot Plus 3D nyomtatót vásároltunk, amelyet a pályázatban részt vevő tanulók kezelnek és működtetnek.

A projekt keretében, annak részeként, indulnunk kellett más, hasonló témájú versenyen vagy pályázaton is. És- láss csodát!- a másik pályázaton is nyertünk, mégpedig egy újabb 3D nyomtatót!
Így aztán egyetlen tanév alatt iskolánk gazdagabb lett két darab 3D nyomtatóval, amelyek közül ez utóbbit ezúton is hálásan köszönünk a felajánló cégeknek: a FREE3DEE, a CRAFTUNIQUE, és a LEOPOLY csapatának.

Terveink szerint a következő tanévtől a 3D nyomtatás beköltözik tanulóink életébe, kezdve azzal, hogy a csibetábor lakói már az induláskor iskolai kitűzőt kapnak. Az idősebbeknek sem kell aggódniuk, mert sokféle új kísérleti eszköz, szemléltető tárgy gazdagítja majd tanóráikat-még az is lehet, hogy gyakorlati felelésre kerül sor 3D nyomtatásból!
Szeretnénk, ha minél több diákunk (és tanárunk) ismerkedne meg ezzel a valóban 21. századi technológiával, ezért ősszel várunk minden érdeklődőt a (FIZIKA) 3D laborban!

Képek az alkotásokból