adomany (1)
adomany (2)
adomany (3)
adomany (4)
adomany (5)

 

„De a szeretet ajándéka megmarad..."

„Cipősdoboznyi szeretet!”
Ajándékgyűjtés a Kispesti Deák Gimiben.

Az adventi időszak az ajándékok vásárlásának az ideje, de nem feledkezhetünk el az adományozásról sem, az elesettekkel, a rászorultakkal, a nehéz helyzetbe kerülőkkel való sorsközösség vállalásáról sem.
Ezt a segítő lelkületet, a cselekvő együttérzést, a szolidaritás kinyilvánítását próbáljuk évek óta a diákjaink szívébe elültetni és készséggé fejleszteni.
Már évek óta hagyomány, hogy az Oltalom Alapítvány Anyaotthonába gyűjtünk. Külön készültünk a gyerekek részére játékokkal, könyvekkel, édességgel is, amit egy cipős dobozba téve szépen becsomagoltunk.
Idén újdonságként hatott, hogy ajándékot gyűjtöttünk a József Attila Gyermekotthon lakói számára is. A Gyermekotthonba 2 diákkal (Kiss Dóra 10.c és Doszpoth Dominika 11.b) vittük ki az ajándékokat. Mindkét helyre Lázár András Ig. h. segített a szállításban.
A nagyobb aktivitás érdekében idén is versenyt hirdettünk meg jutalomért… (hiszen minden gyerek szeret kapni!!) Nagy örömünkre az idén is sok diák hozott szépen becsomagolt ajándékokat. Úgy tűnik, megértették a segítés lényegét, mert összesen 89 db. cipős-doboznyi ajándék, több doboz társasjáték és sok-sok plüss játék gyűlt össze! Nagyon megható volt az a fogadtatás, ahogyan a Gyermekotthon vezetői fogadtak bennünket. Mint eddig minden évben, most is megtapasztaltuk az ajándékozás örömét, mert igazi Karácsonyunk csak így lehet számunkra teljes! Köszönjük ezt a lehetőséget!
Köszönjük a diákjainknak és szüleiknek, a pedagógusoknak, a munkatársaknak, és az iskola vezetésének!

 

Budapest, 2017.01.04.

Oláh Ilona